Velkommen! > Produkter og tips

Produkter og tips


Fix-Ferdigplen leverer i tillegg til ferdigplen:

  • Jord og torv
  • Sand
  • Singel
  • Bark
  • Flis

Tips ved planering, legging av ferdigplen og vedlikehold

Før du bestiller ferdigplen bør du legge litt jobb i forarbeidet for å få best resultat. Det optimale er å tilføre minimum 5, helst 10 cm matjord på området som skal bli grønt. Dette gjør det også lettere å få et jevnt og glatt underlag, noe som er viktig for at plenen skal sette røtter og det blir også lettere å klippe plenen i ettertid. Bruk gjerne en valse for å få et fast underlag og risp forsiktig med ei rake før plenen legges. Spre også litt kunstgjødsel på området. Vanning før du legger plen har ingen hensikt og gjør leggeprossessen sølete og tungvint.

Mål opp arealet og bestill ferdigplen fra Fix-Ferdigplen!

Start gjerne med en lang og rett linje når du skal legge ferdigplen. Rull plenrullene ut og pass på å dra skjøtene godt sammen så det ikke blir sprekker. Bruk en kniv for å skjære av det som er til overs når du kommer til enden og start med den biten i andre enden igjen. Dette gjøres for å spre skjøtene. Unngå å tråkke for mye på nylagt plen.

Vann ferdigplenen umiddelbart etter legging!

For at plenen skal sette røtter trenger den mye vann de første to ukene. Sørg for at plenen er konstant våt i hvert fall den første uken og helst neste også. På grunn av sommervarmen kan det våre lurt å vanne på kvelds- eller nattetid for å unngå fordamping. Ved regnværsdager gjør været jobben for deg.

Klipp plenen først når røttene har satt seg!

Dette tar vanligvis ca to uker. Plenen bør klippes ofte i vekstsesongen, men ikke klipp den for kort. Under tørre sommerdager kan plenen tørke ut hvis den ikke har litt lengde. Lengre plen holder bedre på fuktigheten enn snauklippet plen. Samtidig unngår du at det gror mose i plenen ved å ha litt lengde på den. Viser plenen tegn til misfarging på grunn av tørke må du vanne manuelt for å unngå at den tar skade av vannmangel.

Gjødsle plenen hver vår og ellers etter behov!

Gjødsling gir sterk plen og forhindrer vekst av både mose og kløver. Samtidig må den klippes hyppigere, så det gjelder å finne en balanse. Ved sterk slitasje på plenen bør den gjødsles jevnlig. Du får mest utbytte av å gjødsle før nedbør, så følg med på værmeldingene. Kalking ca. hvert tredje år ved normale jordforhold kan også gi gode resultater.

Rak plenen før vinteren!

Blir løv og langt gress liggende når snøen kommer kan plenen bli "kvalt" i løpet av vinteren samtidig som det skygger for sola på våren og forsommeren. Jo fortere vårsola slipper til jo fortere blir plenen grønn og pen.

Følg denne oppskriften og du har en solid plen i mange år!


bilde av fix-ferdigplen ferdigplen eller gress som har blitt nylig lagt ut for fantastiske resultater

Se våre priser på ferdigplen her!- Fix-Ferdigplen -
Leverer ferdigplen til hele Østfold og store deler av Østlandet

Fix-Ferdigplen